Din păcate, fac parte din generația „cu nasu-n telefon”, din fericire – sunt plătită pentru aceasta.
***
Țineți minte timpurile când produsele media aveau un termen de valabilitate lung? Ba chiar erau valabile până ediția ziarului sau a revistei ieșea din tipar, ajungea în vânzare?
Eu am simțit această accelerație în job.
Dacă 2-3 ani în urmă îmi puteam planifica activitatea până la cel mai mic detaliu, iar dacă nu reușeam să realizez un proiect, îl puteam ușor muta pe altă lună… jobul m-a învățat termenul de real-time.
Uneori nu mai ai timp de poze profesioniste, texte redactate sau pauză de masă. Până „piepteni” o informație – ea expiră. Cel mai greu îmi pare să echilibrezi calitatea acestei informații cu timpul de livrare către consumator.
***
Pentru a face economie de timp o parte din însărcinări le fac de pe telefon. Astfel mă asigur că reacționez la timp și livrez informația în termeni necesari. Am învățat să lucrez din transportul public, din mers, în deplasări, în vamă sau la evenimente. Ciudat e că uneori de pe telefon rezolv la fel de multe lucruri, cum aș rezolva de la calculatorul de serviciu.
Spre, exemplu, dimineața în drum spre birou reușesc să fac postări pe Facebook și Instagram de pe pagina brandului, citesc și răspund la mail-uri, setez urgențele în calendar, pentru a le accesa de pe calculator.
Pachetul meu de la Orange include 1 GB de 4G.
Îmi este suficient pentru a rezolva întrebările legate de job, pentru a căuta inspirația pe Instagram când mă plictisesc undeva în oraș și nu am altă sursă de internet. Cel mai plăcut e că îl pot folosi nu doar la Chișinău, dar și în alte localități ale țării.
P.S. Apropo, 82,6% cititorilor acestui blog tot „cu nasu-n telefon” citesc postările.
No Comment! Be the first one.