Amintiri din alte vieți

Jazzing

Printre cuvinte, necuvinte, semne și semi-umbre, indici și priviri camuflate, printre șiraguri de replici, încearcă să găsești o melodie. Trei minute de jazz pot cuprinde totul ce a rămas nepronunțat, ce mai plutește în aer, ca un nor de fum, ca o aroma ori o atracție.

Espresso and Espressivo.

Ascunde-mă într-un vals. Invită-mă la o ploaie.

Cu siguranţă, melodia noastră va fi vals. O vom dansa printre picături dese pe un bulevard al orașului meu plâns și curat, pe străduțe mai mici. Să nu ne găsească nimeni. Cât de melodioasă poate fi ploaia, cât de torențiali putem fi noi. 

Recapitulări

Azi răsfoiesc destine, nopţi după nopţi, perind săptămâni și îngân… frântura de jazz, ce nu a reușit să-și capete un final armonios. Țin minte cum ne-am ciocnit, cum am dansat printre capitole. Ai dispărut undeva ca un personaj secundar. În ce volum al acestui roman vei apărea?

Amintiri

Unii bărbați se cântă dintr-o răsuflare. Nu a reușit să se răcească ceașca lor de cafea, dar tu deja îi îngâni, îi descrii.

Alții așteaptă și se cizelează, apoi… peste ani devin capodopere. Mai reținute, dar atât de memorabile… încât viață de viață-i porți cu tine.

Și atunci, dacă viață de viață se întâmplă la fel, ce oboseală existențială a colectat sufletul meu călător. Ce dor greu poartă în fiecare reincarnare.

Poate tot ce am de la “noi” sunt amintirile din alte vieți?

 

Doina