Unfrozen

Am închis după mine uşa congelatorului. Mediu perfect pentru a mă transforma într-o bucată de macrou benevol congelat, curăţit de romantism, rime, versuri, cu ochi de sticlă şi o mână de cristale de gheaţă înăuntru.

E -15 afară. Moment perfect de a deconecta congelatorul de la electricitate. Scot afară nasul meu de peşte. Ceva nu e în regulă. Recent straturi de gheaţă s-au desprins de plămîni şi inimă. Inspir aer rece.

Cineva m-a examinat cu atenţie. Stau întinsă pe două palme mari şi fierbinţi. Miros a mare, am solzi şi aripi tranparente. Ridic ochii la cel ce m-a evacuat din cetatea mea rece şi cubică. Nu sunt sirenă. Sunt o bucată de macrou. Nimic poetic.

Iluziile şi fanteziile sunt şi ele îngheţate pentru vremuri mai bune. Pe una din poliţe. Porţionate.

A rămas realism proaspăt. Sunt sigură. În cîteva zile revin în camera mea albă să privesc tavanul cu ochi de gheaţă.

Ştii, singurătatea uneori te face să concluzionezi: cînd cineva e tentat să te scoată din frigider, uneori urmăreşte scopul de a te consuma la cină.

Doina

10 Comments

  1. Doina, eu ti-as sugera in citeva zile sa revii la caldutz si sa redevii sirena poetica pe care eu o stiu, nici un fel de camere cubice si macrouri 😀

    • Bine ca nu-s sushi))) ar fi mai grav) Sunt intreaga si am cale de intoarcere))) Poate devin sirena la primavara))

  2. Дойночка, браво! рыбка моя)) предлагаю весной перейти на режим разморозки)

    • Спасибки, Танюш))) Надеюсь, что разморожусь быстрее)))

  3. Hei,Doina, pestisorul nostru, cine a indraznit sa te ascunda in congelatorul ala dureros de rece?Asa un pestisor la -15 ar trebui sa fie in alintul unui acvariu fara limite si admirat de intreaga lume pentru frumusetea sa exterioara si pentru tumultul de ginduri si idei originale!!!

    • Iata cine ma apreciaza)))))) Eu de buna voie m-am ascuns))) Sper sa ies degraba)

Comments are closed.