Ce să nu faci organizând un eveniment

După fiecare eveniment ai de învățat ceva.

Și organizatorul, și invitatul pleacă acasă cu concluzii, dar ce se întâmplă, dacă ei nu fac schimb de păreri.

Eu am făcut un top al problemelor întâlnite la ultimele evenimente la care am asistat.

  1. Invitații livrate prea târziu. Dacă nu știu că am fost invitată, nu am cum să-mi planific timpul. Astfel, voi rata evenimentul. Astfel de cazuri dau impresia că ai fost invitat în locul cuiva, care nu a putut veni.
  2. Panou foto neprofesionist. Conceptul unificat trebuie să se simtă în tot evenimentul, de la bilet la panou. Dacă panoul e prea plin de logotipuri nu vei vrea să faci și să distribui poze lângă el. Astfel organizatorul își pierde promovarea gratuită.
  3. Puțin poze postate. Dacă organizatorul preferă să posteze 20-30 poze de la eveniment, riscă să lase invitații dezamăgiți. Odată ce au zâmbit în camera fotografului, se vor căuta în poze. De fapt, figura principală a evenimentului nu este organizatorul, ci invitatul.
  4. Goodie bags goale. Dacă ai decis să oferi cadouri la plecare, ai grija ca aceste pungi să aibă produse bune, nu doar pliante și flyere. Mi s-a întâmplat să găsesc un produs necalitativ în goodie bag, cum crezi, am devenit client al acestui brand?
  5. Eveniment prea lung. Dacă evenimentul e mai lung de 3 ore, ai putea să te prinzi că a plecat jumătate din public. Invitații se plictisesc repede.
  6. Dress-code strict. De multe ori am refuzat să merg la un eveniment, deoarece avea un dress-code prea strict, impunând rochii de seară prea elegante (în anii în care noi purtăm adidașii la orice haină din garderobă). După părerea mea, smart casual sau cocktail sunt cele mai potrivite pentru evenimentele din Chișinău.

Nu afirm că evenimentele mele sunt perfecte, însă ele nu trec fără a primi vreun feedback după fiecare dintre ele.

Și o poză cu scenariul și elementele unui eveniment din iarna ce a trecut.

azg_0508