Unfrozen

Am închis după mine uşa congelatorului. Mediu perfect pentru a mă transforma într-o bucată de macrou benevol congelat, curăţit de romantism, rime, versuri, cu ochi de sticlă şi o mână de cristale de gheaţă înăuntru.

E -15 afară. Moment perfect de a deconecta congelatorul de la electricitate. Scot afară nasul meu de peşte. Ceva nu e în regulă. Recent straturi de gheaţă s-au desprins de plămîni şi inimă. Inspir aer rece.

Cineva m-a examinat cu atenţie. Stau întinsă pe două palme mari şi fierbinţi. Miros a mare, am solzi şi aripi tranparente. Ridic ochii la cel ce m-a evacuat din cetatea mea rece şi cubică. Nu sunt sirenă. Sunt o bucată de macrou. Nimic poetic.

Iluziile şi fanteziile sunt şi ele îngheţate pentru vremuri mai bune. Pe una din poliţe. Porţionate.

A rămas realism proaspăt. Sunt sigură. În cîteva zile revin în camera mea albă să privesc tavanul cu ochi de gheaţă.

Ştii, singurătatea uneori te face să concluzionezi: cînd cineva e tentat să te scoată din frigider, uneori urmăreşte scopul de a te consuma la cină.

10 thoughts on “Unfrozen”

  1. Doina, eu ti-as sugera in citeva zile sa revii la caldutz si sa redevii sirena poetica pe care eu o stiu, nici un fel de camere cubice si macrouri 😀

    1. Bine ca nu-s sushi))) ar fi mai grav) Sunt intreaga si am cale de intoarcere))) Poate devin sirena la primavara))

  2. Дойночка, браво! рыбка моя)) предлагаю весной перейти на режим разморозки)

    1. Спасибки, Танюш))) Надеюсь, что разморожусь быстрее)))

  3. Hei,Doina, pestisorul nostru, cine a indraznit sa te ascunda in congelatorul ala dureros de rece?Asa un pestisor la -15 ar trebui sa fie in alintul unui acvariu fara limite si admirat de intreaga lume pentru frumusetea sa exterioara si pentru tumultul de ginduri si idei originale!!!

Comments are closed.